RSS Feed

Syksy saa, mutta minä en

0

elokuu 13, 2016 by Devilsusi

Jaakko Tepon osuva lyriikka sopii aika hyvin kuvaukseksi. Nimittäin kun miettii mennyttä kesää. Enkä tarkoita nyt Tepon alkuperäistä sanomaa, mistä puute oli. Kyse on kesän keleistä ja lomailmoista. Eipä olisi voinut olla tasapaksummat ja mitäänsanomattomammat säät. Ei kunnon kylmyyttä ja myrskyä, mutta ei myöskään kaivattuja hellekelejä. Vähän sellaiset ”sinnepäinkelit”. Noh, loma on lomaa ja tottahan sillä oli positiivisia vaikutuksia ja loman aikana tietenkin paljon mahtavia juttuja.

Oma lomani meni pääosin kotinurkilla loikoillen ja jotain pientä puuhaillen. Aika paljon arjen rutiineja, mutta sitten joitakin mukavia highlightseja. Muutama kiva keikka, hienoja prätkäreittejä, mukavia ja yllättäviäkin hetkiä ystävien kanssa sekä tietenkin hyviä ruokia ja juomia. Muistoja ennen kaikkea. Niillähän sitä taas taklaillaan syksyllä eteen tulevia haasteita. Ja odotetaan seuraavaa kesää, lomaa, keikkaa, illanistujaista ja muuta vastaavaa. Joskus arkea oikein kaipaa, mutta itse huomaan, että nyt en kaivannut sitä juurikaan. Loma olisi voinut vaan jatkua ja jatkua. Toisaalta kyllähän normaalit rutiinit sitten vievät nopeasti taas kohti talvea ja aika kuluu yllättävänkin nopeasti. Tai ainakin ennen niin on käynyt.

Mutta se puute. Auringon ja lämmön puute. Sitä kyllä on. Olisi saanut olla muutama todella kunnollinen hellepäivä uimarantoineen, picniceineen ja muine juttuineen. Nyt niitä ei ollut ja se harmittaa tosiaan. Olisi pitänyt suosiolla vaan varata jo keväällä takuuvarma aurinkoloma jonnekin. Nyt sen taas muistaa :-).

Toisaalta onhan tässä elokuuta ja lämpimiä iltoja tarjolla. Toivotaan, että edes pientä paikkoa olisi tarjolla. Vaikka syksy muuten onkin vuodenajoista tylsin, ainakin loppusyksy. Kuoleman vuodenaika suorastaan itselleni. Toivottavasti ne rutiinit vievät mukanaan niin että talvi on ennen kuin huomaankaan. Kesältä jäi tosin pohdittaviakin juttuja mieleen. Ehkä nekin ajatukset selkeytyvät ja saavat uusia sävyjä.

 


0 comments »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

3 + 6 =