RSS Feed

”Itsepähän kerjäsitte”

0

marraskuu 14, 2015 by Devilsusi

”Hei mutta tässä se nähdään nyt, että mitä seuraa kun tupakoi niin paljon kuin isäsi teki. Kuolema korjaa aikaisin”. ”On ihan odotettua, että talonne paloi maan tasalle. Kyllä se teidän kynttilöiden holtiton polttaminen jo näytti siltä pitkän aikaa”. ”Ei minulle ole tosiaankaan yllätys, että teille tuli avioero. Näin jo pitkään, että ette tulleet enää toimeen keskenänne”. Tällaisia lauseita kuulee kaiketi aika harvoin kenenkään sanovan toisen ihmisen odottamattoman murheen tai hädän keskellä.

Sosiaalinen media sitä vastoin tuntuu todellakin antavan oikeuden jokaiselle ilmaista omia kyseenalaisiakin mielipiteitään ihan vapaasti. Tätä vahvistaa taas tänään lukemani vapaan ilmaisun kanavat mielipiteineen, kun Eurooppaa ja Ranskaa kohtasi suuren suuri tragedia eilen 13. päivänä ja perjantaina. Ei suruaikaa, ei tilannetajua.

Arvostan huomattavan paljon sellaista älyllisyyttä, missä ihminen osoittaa pystyvänsä päättelyyn syy-seuraus -suhteista. Siis että hankalissa ja monimutkaisissa asioissa ei tyydy pelkästään päivittelemään ja ihmettelemään, vaan alkaa analysoimaan, pohtimaan ja päättelemään miksi kävi miten kävi. Se on hienoa. Mutta en minä ymmärrä sitä, että kun Ranskassa tapahtui mitä tapahtui, niin sen sijaan että oltaisiin empaattisia ja osoitettaisiin eri keinoin myötätuntoa tapahtuman johdosta, aletaankin irvistelemään heti paikalla että mitä kukin on tehnyt väärin. Haloo! Juuri nyt ja tällaisilla hetkillä ei sellaiselle besserwissermisimille ole tilaa.

Muutenkin kun lukee noita kommentteja maahanmuuton vastustamisesta, terrorismista ja Suomen ”oikeasta” linjasta asian suhteen, tulee väistämättä mieleen kuinkahan paljon kovaäänisimmät ovat perehtyneet islaminuskoon, jihadiin ja näiden tulkintoihin. Surullista, älytöntä ja solidaarintonta. Toivoisin ennen kaikkea nyt ymmärrystä ja kunnioitusta sekä myötätunnon osoitusta. Vive la France!


0 comments »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

9 + 1 =