RSS Feed

Kierroskone

0

maaliskuu 4, 2015 by Devilsusi

Tiedättekö tämän tyypin? Alkaa selittämään omaa kantaansa kesken sinun  puheenvuoroasi selitellen asiaa, jota ei ole edes loppuun vielä kuullut. Tai vetää herneen nokkaan heti paikalla sanoessasi jotain sellaista, mistä on selvästi eri mieltä. Tai hyökkää kimppuusi verbaalisesti heti, jos tuntee itsensä tulleen loukatuksi ajattelematta asiaa kokonaisvaltaisemmin yhtään. Kutsun näitä kierroskoneiksi. Olen osittain itsekin sellainen. Ennen olin paljonkin, mutta kokemus (ikä) on tuonut oppia jonkun verran tähän hallintaan.

Kierroskoneita ei välttämättä tunnista päällepäin helpolla. Toki useimmiten kierroskone on aika ekstrovertti ihminen, ei kaihda puhumista ja esiintymistä. Mutta ei välttämättä. Joskus ominaisuus on ihan piilossa ja tulee esille täysin yllättäen ja nurkan takaa. Silloin kontrastin ollessa suurin, on myös yllätys isoin. Monesti kierroskoneen lämmöt lähtevät liikkelle juuri tilanteessa, missä on asetuttu omiin poteroihin. Siis on oletettu asioiden olevan jollain tavalla ja sitten kun yhtäkkiä huomaa jonkun tuovan esille niiden olevankin eri lailla, niin reaktio lähtee heti. Koetaan tulleen loukatuksi asiassa, vaikka tarkemmin mietittyä asia ei ihan niin ollutkaan kun itse oli kuvitellut.

Pidän kierroskoneista. Heissä on jotain luonnollista ja välitöntä. Tai toisin päin käännettynä – kummeksun ihmisiä, jotka ottavat vastaan omia periaatteita vastaan sotivia mielipiteitä huumatun laaman lailla. Siis ei näytetä yhtään olevansa eri mieltä. Sitä kai kutsutaan sivistyneeksi tavaksi jossain piireissä. Yritin joskus pakonomaisesti kehittää itseäni suuntaan, missä suhtautuisin moneen asiaan hyvin välinpitämättömästi tai tavalla, joka näyttäisi ikään kuin ammattimaisemmalta. Sivistyneeltä. Sittemmin luovuin siitä, koska siinä on jotain luonnotonta. Kokemus tai se ikä on sitten tuonut tyyneyttä ihan kaupan päälle ilman ettö olen siihen huomiota kiinnittänyt. Välillä kyllä edelleen lähtee ihan lapasesta, mutta en jaksa siitä välittää. Näkyypähän mielipide jo naamasta.

Kierroskoneen ominaisuuksiin kuuluu myös tietenkin se, että ne eivät ole pitkävihaisia tai ainakaan pitkään kovin kimmastuneita. Eihän mikään kone sellaista kestäisikään. Siksi kierroskoneen kierroksista ei pidä heti provosoitua. Tai ainakaan pitkäksi aikaa. Kyllä ne siitä leppyvät kun saavat perspektiiviä asiaan.


0 comments »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

− 1 = 8