RSS Feed

Pilvikartasto

0

helmikuu 13, 2015 by Devilsusi

Katsoin hiljattain aivan loistavan ja todella vaikuttavan elokuvan – Pilvikartasto (Cloud Atlas). Pelkästään lähes kolmetuntisen elokuvanautinnon vuoksi sitä voi suositella. Aika ei mene hukkaan vaikka leffa onkin pitkä. Ei jankkausta, ei pitkävetisyyttä. Se johtuu pääosin siitä, että elokuva muodostuu kuudesta eri tarinasta. Eikä siitä sen enempää, muuten kuin  että nämä tarinat ovat omalla tavallaan kytköksissä toisiinsa. Elokuva on minun mielestäni suorastaan elämys, mahtava stoori. Ja se perustuu vieläpä ihan oikeaan kirjaan, David Mitchellin teokseen Cloud Atlas. Se on pakko lukea seuraavaksi, koska kirjat ovat tunnetusti parempia kuin niistä tehdyt elokuvat.

Paras osa elokuvasta minulle on ollut se, että se jätti prosessorini päälle useiksi päiviksi itse katsonnan jälkeen. Olen miettinyt tarinaa paljon ja refelektoinut monia juttuja siihen perustuen. En ole itse ollenkaan uskonnollinen enkä myöskään usko yhteenkään monen hyväksymään satuun. Silti – elokuvan pohjlata olen pohtinut hieman sitä, että mikä on lopullista ja mikä jatkuu tämän elämän jälkeen. On pakko tunnustaa, että juuri nyt koen suurta samanmielisyyttä sen ajatuksen kanssa, minkä mielestä elomme on ajatonta. Että siis olimme ennen oman minuutemme kanssa ja tulemme olemaan sitä jatkossakin. Vaikka emme siitä menneestä mitään muistakaan. Emmekä tiedä mitään siis siitä tulevastakaan.

Onko se niin että tässä ja nyt tapahtuva on vain pientä pintakohinaa kokonaisuudessamme? Jos se niin on, niin kai tästä on kaikki irti otettava. Sanottava, tehtävä, koettava. Ja kaduttava sitten jälkikäteen. Ähh tai mitä sitä katumaankaan. Itsensä kanssa on elettävä vaikka mitä tekisi. Rehellinen olla pitää. Itselleen ennen kaikkea.

 


0 comments »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

30 + = 33