RSS Feed

Joulun taika

0

joulukuu 23, 2014 by Devilsusi

Jouluna 2014 meitä kohtasi kummallistakin kummallisempi ilmiö. Joulun taika oli tällä kertaa vaikutuksiltaan aivan mullistava. Tässäpä joitakin esimerkkejä.

Joulun aatonaattona liikkeellä olleet vapaaehtoistyöntekijät, jotka keräsivät hyväntekeväisyyteen rahaa, kohtasivat todellisen lahjoitusvyöryn. Ihmiset antoivat kasapäin rahaa ja tarpeettomia esineitä sekä vaatteitaan. Kaikki hymyilivät ja toivottivat iloisesti Hyvää Joulua! Myös muut kadulla kulkijat hymyilivät ja auttoivat toisiaan. Ihmiset suorastaan pursuivat hyväntuulisuutta ja kaikkialla vallitsi hyväntahtoinen tunnelma.

Uutislähetys, joka lähetettiin oli varsin eriskummallinen. Viidestätoista jutusta kaikki sisälsivät pelkästään positiivisia uutisia. Ei yhtään maanjäristystä, murhaa, talousrikosta tai politiikan vääntöä. Rikostilastot olivat kuulemma muuttuneet pysyvästi. Euroopan unionissa oli päästy sopuun kaikista niistä asioista jotka jäsenmaita olivat hiertäneet. Venäjä pyysi anteeksi käyttäytymistään viimeisen kolmen vuoden aikana ja palautti kaikki valtaamansa alueet omille valtioille. Kauppasaarrot purettiin, Isis, Al Qaida ja muutama muu terroristijärjestö ilmoitti lopettavansa toimintansa ja osoittavansa varansa ja osaamisensa köyhien maiden auttamiseen.

Ensitietojen mukaan länsimaat ovat antamassa kaikkia kehitysmaiden velkoja anteeksi ja suunnittelevat uuden yhteisen, kaikkia niitä koskevan hätäapuohjelman käynnistämistä. Pohjois-Korea ilmoitti vapauttavansa kaikki mielipidevangit ja käynnistämällä yhteistyöneuvottelut kaikkien YK-jäsenmaiden kanssa tähtäimenään liittyminen täysivaltaisesti kansainväliseen yhteisöön. Ydinaseohjelmat kaikkialla maailmassa päätettiin lakkauttaa.

Suomen sisäpolitiikassa alkoi mullistusten aika. Puolueet laativat suunnitelman, missä keskeisistä kansalaisten hyvinvointia ja yrittäjyyttä tukevista toimenpiteistä saavutettiin konsensus. Samalla sovittiin kaikkien pääpuolueiden kesken menettelystä, missä hallitusvastuu vaihtuu vuosittain, mutta tavoitteet ovat yhteisiä. Kansalaisia ahdistavasta turhanpäiväisesta regulaatiosta päätettiin leikata samantien 50% pois ja säästyvät resurssit suunnataan homekoulujen korjaamiseen. Päivi Räsänen ilmoitti kannattavansa tasa-arvoista avioliittolakia ja Perussuomalaiset tahtovansa lisää maahanmuuttajia Suomeen.

Kuntien lastensuojeluorganisaatiot ilmoittivat merkillisestä ilmiöstä. Huostaanotot, perheväkivalta- sekä päihdeongelmatapaukset tipahtivat dramaattisesti nollaan. Palvelevien puhelimien vapaaehtoistyöntekijät pääsivät koteihinsa joulun viettoon puheluiden lakattua tyystin. Poliisi ilmoitti että ensimmäisen kerran koskaan, ei viikkoon ole tullut yhtään hälytystä koko Suomessa.

Liikenteessä oli havaittavissa erikoisia ilmiöitä. Sen lisäksi että polttoaineen hinta oli tipahtanut 20 senttiin litralta, ei onnettomuuksia tilastoitu lainkaan. Joulun menoliikenteessä oli ainoastaan toisiaan suvaitsevia ja rauhallisia kuljettajia. Huolimatta sakeasta lumisateesta tien päällä oli ennätysmäinen määrä kunnossapitokalustoa ja hyväntuuliset kuljettajat pystyivät taittamaan matkaa turvallisesti.

Alustavien arvioiden mukaan nämä muutamat esimerkit ovat vasta alkusoittoa tapahtumaketjulle, missä hyvien tekojen, ajatusten sekä hyväntahtoisuuden aalto alkaa saada pysyvää jalansijaa. Tutkimusryhmät hakevat kuumeisesti tietoa näiden tapahtumien syistä ja vaikutuksista. Ensiarvioiden mukaan kyse on yksinkertaisesti Joulun taika- nimisestä ilmiöstä. Vaikutuksen toivotaan jäävän pysyväksi. Rauhallista Joulua!

 


0 comments »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

49 − 46 =