RSS Feed

Sammunut taistolainen

0

helmikuu 25, 2014 by Devilsusi

Iltapäivälehdet saivat mukavasti uutisoitavaa, muut puolueet piikiteltävää ja kukkahattutädit paheksuttavaa kun oma urheiluministerimme kävi vähän ”kannustamassa” jääkiekkojoukkuettamme Sotsissa. Paavo Erkki – 37 vuotias helsinkiläinen myöhäisteini, toisen kauden kansanedustaja, ministeri ja todennäköisesti ikuinen valtiotieteen ylioppilas.

Ei ollut ensimmäinen kerta kun Paavo Erkki sai aikaan otsikoita. On ollut Kuokkavierasjuhlien järjestämistä, Smash Asemin putkareissua, koripallo-ottelun valintaa oopperajuhlien sijaan ja ties mitä. Eipä tuossa uutisvirrassa yksi pitkäksi venähtänyt illanvietto punavihreään sammumiseen päättyen kovin kummoinen lisä ollut. Mutta herkullistahan näillä on uutisoida. Kuinka paljon meni valtion rahoja? Jäikö virkatehtäviä hoitamatta? Anteeksi on pyydettävä!

Itsehän Paavo omat sotkunsa saa siivota, mutta pari puolustuksen sanaa lienee paikallaan. Huolimatta siitä että edustan poliittisessa värikartassa aivan vastakkaista laitaa. Paavo on kuitenkin perusluonteeltaan urheilua harrastanut ja sitä aktiivisesti seuraava heteromies. Lisäksi hän on asioihin paneutuva ja vastuuseensa vahvasti sitoutunut duunari. Kun siis on kyse olympapronssijoukkueen juhlista, niin selitys on hyvä. Lisäksi tuolla taustalla samaan pöytään pääsy Teemu Selänteen, Kimmo Timosen etc. kanssa on varmasti ikimuistettavampaa kuin illallinen eurooppalaisten ministerikollegoiden kanssa. Kenellepä ei olisi?

Paavo Erkki on myös opiskelija. Se tarkoittaa useimmiten sitä, että vaikka sinulla olisi jo rahaa ja kokemusta niin opiskelijan sisäänrakennettu koodi ilmaisesta viinasta ja hyvistä bileistä voi yllättää kenet hyvänsä ”konkarin”. Näitä lapsuksia kävi muun muassa teekkari Pekka Vennamollekin hyvin useasti aikanaan.

Ennen kaikkea Paavo Erkki on vain ihminen. Jokainen ihminen heittäytyy joskus. No kirjaimellisesti Paavo Erkki ei nyt heittäytynyt, vaan tipahti. Lauantai-ilta, ulkomaan matka, iloinen juhla, paljon hyviä tyyppejä ympärillä ja eittämättä joku muukin vahvassa vauhdissa oleva ihminen vieressä. Otetaan nyt kunnolla, eihän näitä juhlia useasti saa viettää! Kyyyyllä Syväsalmi hoitaa huomisen ministeritapaamisen. Ja niinhän Syväsalmi hoitikin. No problemo.

Annettaisiin Paavo Erkin olla vaan. Luotetaan siihen, että Paavo Erkki vähätellessään asiasta noussutta kohua, muistaa sitten kohdatessaan vastaavaa käytöstä muilla kollegoilla olla ihan hiljaa. Mahtaakohan muistaa? Arvattavasti ei. Tällaiset ovat herkullisia paikkoja hyökätä ja politiikassa sitä käytetään häikäilemättä. Suurimmat paheksunnat tähän asti on tainnut antaa Kanervan Ilkka. Ilkka, jolla ei kokemuksia tällaisista kohuista puutu.

On kuitenkin mukava huomata, että Paavo Erkki on luontaiselta käytökseltään ihan tavallinen 37-vuotias opiskelija. Aatteen palo ei taida sammua, vaikka mies sammuukin.

 


0 comments »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

− 2 = 8