RSS Feed

Ketkä homoja pelkäävät?

0

helmikuu 20, 2014 by Devilsusi

En tiedä olenko jotenkin erityisen valaistunut ja avarakatseinen. Alan jo epäillä olevani, koska tänään eduskunnan käsittelyssä olevan kansalaisaloitteen lähetekeskustelussa esitetyt kommentit ja yllättävän suuri vastustus kummastuttaa minua suuresti. Itseasiassa pidän suorastaan pöyristyttävänä, että tällaista asiaa käsitellään vasta nyt ja että siihen liittyvä vastustus on 2010 -luvun Suomessa näin suurta. Vai onko se?

Keväällä 2013 tehdyn kyselytutkimuksen mukaan tasa-arvoista avioliitto-oikeutta kannattaa 58% suomalaisista ja samaa sukupuolta olevien adoptio-oikeuttakin 51%. Eikö aloitteen tulisi siis johtaa jo pelkästään siksi lain säätämiseen johtavaan prosessiin? Vai edustaako eduskuntamme tässä(kin) asiassa menneitä arvoja ja vanhoja käsityksiä? Vilkaisin aikaisempia eduskunnan pöytäkirjoja asian käsitteelyyn liittyen. Ei olisi kannattanut. Hämmästelylläni ei ollut rajoja. Aivan uskomatonta soopaa. ”Kohta varmaan halutaan mennä naimisiin koirien kanssa”, ”Huonotkin eri sukupuolta olevat vanhemmat ovat parempi vaihtoehto kuin homovanhemmat” ja ”Homovanhemmat harrastavat seksiä lasten nähden”. Tässä vain muutama helmi.

Se, että löytyy yksittäisiä perussuomalaisia tai kristillisdemokraattisia kansanedustajia, joiden värikkäät lausunnot ovat tämän kaltaisia, ei ole välttämättä ihme. Mutta se, että ylipäätään olemme pohjoismaista viimeinen ja muista eurooppalaisista maissakin jälkijunassa asian suhteen, on ihmeellistä. Onko meillä todellakin näin ”pohjois-korealainen” eduskunta? Tosin nuo persut ja kristillisdemarit taitavat kyllä vastustaa asiaa ihan yhtenä rintamana. Mutta näitä neaderntilaisia edustajia löytyy kyllä ihan kaikista puolueista.

Osittain tähän asiaan suhtautuminen on selitettävissä eduskunnan ikäjakaumalla. Luulen, että asian vastustus on kansalaisillakin suurempaa varttuneissa ikäluokissa. Mutta se ei voi olla kyllä puolustus asiaan. Eduskunnan pitäisi edustuksellisuuden nimissäkin uskaltaa nähdä kansalaisia paremmin eteenpäin ja ajatella eri asioiden kehitystä ja vaikutuksia toisiinsa. On hyvin vaikea nähdä minkään tiedon perusteella että lainsäädännön muutoksella olisi negatiivisia vaikutuksia yhteiskuntaan ja suomalaisuuteen. Puhumattakaan Suomen maineeseen. Juuri siksi lakia tulisi muuttaa aloitteen esittämällä tavalla.

Olen itse umpihetero, enkä ole koskaan tuntenut tarvetta kokeillakaan muuta. En usko myöskään homoksi muuttuvan. Olen myös isä ja avioliitossakin olen. En silti voi mitenkään ymmärtää, että yhteiskunta ei hyväksyisi avioliiton solmimista samaa sukupuolta oleville. Tai saattaisi epätasarvoiseen asemaan samaa sukupuolta olevat ihmiset hakiessaan adoptiolasta. Molemmilla vain onnellisia vaikutuksia usealle ihmiselle. Ei mitään haittavaikutuksia, joita vakavasti voisi perustella. Eikö onnellisuuden ja hyvinvoinnin  lisääminen pitäisi olla eduskunnan tehtävä?

 


0 comments »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

8 + 1 =